Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ξεκινάει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την Αθήνα με την Πάρο

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για το άνθισμα του τουρισμού που καταβάλλει ο Σοφάρχης μας, ξεκινάει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης των αχρήστων η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει την Αττική οδό με τον περιφερειακό δρόμο της νήσου μας μέχρι το 2023.


Σε κοινή συνέντευξη, που παραχώρησαν στην «Αγκαιδώ» ο πρωθυπουργός μας και ο Σοφάρχης μας, υποστήριξαν με μια φωνή: «Αυτή είναι η απάντησή μας στις αυξήσεις που επέβαλαν οι εφοπλιστάδες στους νησιώτες. Η κατασκευή του υπερσύγχρονου δρόμου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2023 και θα ενισχύσει σημαντικά τη βαριά βιομηχανία όχι μόνο του τόπου αλλά ολάκερης της χώρας. Θα χτιστούν απ’ άκρη σ’ άκρη τεραστίες ξενοδοχειακές μονάδες, όλα τα σπίτια θα μετατραπούν σε «να μπει κανείς ή να μη μπει», η γη θα πάρει τεραστία αξία, για να μπορείτε άμεσα να τη μοσχοπουλήσετε, θα κτιστούν μεγάλα μαγαζά πόσης και βρώσης, εμπορικά κέντρα, οι εκκλησιές μας θα επεκταθούν με τη θέληση του θεού, ο διάδρομος αποπροσγείωσης θα επεκταθεί μέχρι τον Παρασπόρο με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τις κολυμπήθρες κι άλλα πολλά πολλά που θα σας κάνουν να ζείτε πολύ καλύτερα».

Στη δική του τοποθέτηση ο Σοφάρχης μας, είπε: «Η «Ορθοδοξία Οδός», όπως θα ονομάζεται, θα κατασκευαστεί στα πρότυπα μεγάλων θρησκευτικών δρόμων του εξωτερικού και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίοι παραδοσιακά μεταβαίνουν στο ιερό νησί με αεροπλάνα και βαπόρια, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ταλαιπωρία».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός μας είπε: «Το έργο εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσουν μεγάλα οδικά έργα, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης στο Λαύριο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Μητροπολιτών της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Εκκλησίας. Η υπερσύγχρονη οδική αρτηρία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα διέρχεται από την Μακρόνησο, την Τζια, τη Γυάρο, τη Σύρο και θα καταλήγει στο νησί της Πάρου. Θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μία για τα πούλμαν των πιστών, μία για συμβατικά ΙΧ και μία ειδική λωρίδα για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν γονατιστοί από την Αθήνα. Ύστερα από δέσμευση που αναλάβαμε απέναντι στον κύριο Μασέρ Κοβέ, κατόπιν αγαστής συνεργασίας, αποφασίσαμε ότι η «Ορθοδοξία Οδός» θα καταλήγει απευθείας στο νησί της Πάρου χωρίς ενδιάμεσες εξόδους προς και από τα νησιά από τα οποία διέρχεται, τουλάχιστον για 30 χρόνια, με προϋπόθεση το Σοφαρχείο της Πάρου να καταβάλει οδόσημο στο Ελληνικό κράτος 500.000 € κατ’ έτος. Η δέσμευσή μας αυτή υπογράφηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της συμφωνίας που έγινε για την παραχώρηση του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης στον κύριο Σωκράτη Κόκκαλη».

Όταν ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον αξιόψητο δημοσιογράφο της «Αγκαιδούς» πόσο θα στοιχίσει το έργο, απάντησε: «Τίποτα απολύτως. Το έργο θα ολοκληρωθεί, όταν με το καλό πάρουν άδεια κυκλοφορίας τα ιπτάμενα αυτοκίνητα». Στο άκουσμα αυτής της απάντησης ο Μασέρ Κοβέ έμεινε άφωνος για τρία δευτερόλεπτα, όπως άλλωστε το συνηθίζει ύστερα από συμφωνίες που κάνει με την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά, όμως, ο Σοφάρχης είπε: «Όταν ολοκληρωθεί, ο αυτοκινητοπροσκυνητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 166 χιλιομέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από 2 ώρες με ΙΧ ή έξι μήνες μπουσουλώντας».

Άντε γεια κι απάνω τούρλα…!!!

Τις απαραίτητες παρεμβασούλες στο κείμενο του βατραχιού έκανε ο Σατιρούλης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.