Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Γίνεται το 3>5 αφού ισχύει το 4>3;

Του Γιώργου Ανδρεάδη

Ο πρότυπος Κανονισμός λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων, ο οποίος εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο άρθρο 6 παράγραφος 2 αναφέρει: «Το συμβούλιο έχει απαρτία όταν είναι παρόντα τα δύο τρίτα (2/3) των μελών του εκ των οποίων το ένα πρέπει απαραίτητα να είναι ο Πρόεδρός του». Είναι προφανές για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη μαθηματικά ότι τα 2/3 του 7 είναι το 4,66. Άρα είναι, πλέον του προφανούς, πασιφανές, ειδικότερα για έναν έμπειρο αναλυτή, ότι ο μαγικός αριθμός απαρτίας για 7μελές συμβούλιο είναι το νούμερο 5 το οποίο είναι μεγαλύτερο από το νούμερο 4 που είναι μεγαλύτερο από το νούμερο 3.

Επίσης το ίδιο και πολύ πιο αναλυτικά παρουσιάζεται το θέμα στην υπ’ αριθ. 88 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία έχει αριθμό πρωτοκόλλου 59846/21-8-2019.

Επειδή, λοιπόν, τώρα με την κυβέρνηση των αρίστων τα «νούμερα» έχουν πληθύνει και κάποιοι τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, αποδεικνύεται, κάποιες φορές, ότι ο αριθμός 3 είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό 4 όταν ως προϋπόθεση λειτουργίας χρειάζεται ο αριθμός 5.             

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.