Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος


ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΘΕΟΦΙΛΕ

 

Ο Θεόφιλος Βανδώρος δεν θα είναι πια κοντά μας. Έφυγε για πάντα χθες το απόγευμα Τρίτη 10/3/21, θαρραλέος απέναντι στο θάνατο, όπως θαρραλέος ήταν απέναντι στους θνητούς. 

 

Αυτός, ο γεμάτος αγάπη, καλοσύνη, φρόντισε να μην "ενοχλήσει" κανέναν ούτε καν να απαιτήσει αυτό το φλουρί για τον προπομπό στον Αχέροντα.

 

Ευγενής μέχρι τέλους και όταν λέμε ευγενής εννοούμε γεννημένος γενναίος.

Το μεγάλο σταυροδρόμι Αχαρνών και Αγ. Μελετίου της παντοτινής επιστροφής για τον Θεόφιλο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Μητρόπολης, θα στέκεται ψυχρό και απονενοημένο περιμένοντας το Θεόφιλο και τους φίλους του. Δεν πειράζει, έχουμε και αλλού να πάμε, σε άλλα σταυροδρόμια, σε άλλους δρόμους και παντού όπου οι νέοι ρυθμοί συγκλονίζουν το κόσμο. Οι ρυθμοί του κόσμου της Αναρχίας, της Ροκ, της ίδιας της ζωής με άλλα λόγια. 

 

Κολλητός και οπαδός της Σπυριδούλας όπως όλοι της γενιάς του, κολλητός και μάχιμος του δημιουργικού κόσμου των Εξαρχείων.

 

Πρωτοπόρος της γενιάς του ο Θεόφιλος από νωρίς εντάχθηκε στον κόσμο της Αναρχίας και γρήγορα αναδείχθηκε ένας μαχητής και ρήτορας των συνελεύσεων, των καταλήψεων, όπου ακόμη και στο δρόμο παρήγαγε λογοτεχνία και χαρά, παρά θλίψη και μιζέρια. Θα μας μείνει αξέχαστος στην κατάληψη του Πολυτεχνείου του 1990 για την αθώωση του Μελίστα, όμως θα μας μείνει αξέχαστος και για το χρέος που του οφείλουμε όταν κατέλαβε μαζί με λίγους το κτίριο το οποίο παραχώρησαν για να γίνει η ιστορική κατάληψη της Αμαλίας. Ακόμη και η συμμετοχή του στους "Πειρατές της Ημισελήνου" έχει αφήσει εποχή.

 

Τελευταία, η συμμετοχή του στην κατάληψη του Βοτανικού Κήπου, στο Νοσότρος, στην Α.Κ. Αθήνας, οι μεταφράσεις αλλά και τα άρθρα του στη Βαβυλωνία καταδεικνύουν την κουλτούρα του και το διαρκή στοχασμό του. 

 

Δεν έλλειπε όμως και από τις κινητοποιήσεις, στις οποίες ήταν πρωταγωνιστής. 

 

Ο Θεόφιλος μαζί με το σώμα του και το βίωμά του θα μείνει για πάντα στις καρδιές και στη μνήμη μας. Καλό ταξίδι σύντροφε και σου ευχόμαστε ο αέρας της Αναρχίας να σε στριφογυρίζει για πάντα στο βασίλειο της επιθυμίας.

 

 Ν. Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.