Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μαρίνα η άσχημη...!!!


Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στη συμπρωτεύουσα για τη γαλαζοπρασινομάτα Μαρίνα.

 Πριν κάμποσες μέρες, το Νηπιαγωγικό Συναπάντημα έδωσε άδεια με απόφασή του για παραχώρηση χώρου στον Να Ο Ντάκος «Ναυσικά», για να τα λέει.  Στη συνέχεια και αφού καθαρογράφτηκε η απόφαση, στάλθηκε για έλεγχο στη Συράμενη υπηρεσία. 
 
Η πλάκα, λοιπόν, που ξεκίνησε με την 36/2018 απόφαση του Συναπαντήματος κορυφώθηκε με το τσιμπουκάκι ο τίγρης με σήμα το λέοντα που δώρισε η Συράμενη υπηρεσία στον κυρ Κοκοβίκο και τον Πάρεδρό του, η οποία αποφάνθηκε ότι το εν λόγω φιρμάνι έχει ελλείψεις, καθώς, ως συνήθως, υπήρχε κενό σοβαρού συνοδευτικού εγγράφου, ήτοι της σύμβασης παραχώρησης. 

Ο κυρ. Κοκοβίκος, συνηθισμένος από τις κατραπακιές των ελλείψεων, δε φτάνει που ήπιε το τσιμπουκάκι με τον μυρωδάτο καπνό αλλά επανέφερε το θέμα για ανανέωση της παραχώρησης, η οποία δεν είχε εγκριθεί ποτέ, βάζοντας στο ντορβά και το ΔΣ της αντιντόπινγκ κονδρόλ της συμπρωτεύουσας. 

Δυστυχώς για δαύτους  και κατά πως λένε τα κιτάπια, βρέθηκε ο Σβούρας και τους είπε: «Ορέ καταρρακωμένα, δε βλέπετε ότι δεν είναι νόμιμο αυτό που ζητάμε; Δε βλέπετε ότι και με τη βούλα της Συράμενης είναι μη εκτελέσιμη ακόμα και η 36/2018; Επίσης δε σας είπε ο Φιφλστόουν ότι τους όροι παραχώρησης, ακόμα κι αν είναι δωρεάν, πρέπει να τους γράφει η παραΝομική Υπηρεσία;» Αφού, λοιπόν, τους χόρεψε για τα καλά ο Σβούρας, φυλάσσοντας την "πλούσια κόμη" του απ’ τις κακοβροχιές, καθότι  και πεύτυνος για τα κτηριακά, επήρανε απόφαση για την εξ’ απ’ αναβολής του θέματος. (Η απόφαση) Και βέβαια το πάρτι δε σταμάτησε εκεί. Όπως λένε οι κακές γλώσσες, ο Σβούρας άλλαξε τις κλειδαριές και τώρα ο Αναστασούλης έμεινε απ’ όξω να ωρύεται.

 Όμως πέρα από την πλάκα, που είναι καθ’ όλα σοβαρή, αγαπητοί συντοπίτες μου, θα ήθελα να θέσω και μερικά ερωτήματα για την κατάντια της χώρας που λέγεται Ελλαδιστάν στην οποία ο κάθε ιθαγενής κοιτάει το μαγαζάκι του και πώς θα κάνει τη δουλειά του.
1.         Η αγαπητή Μαρίνα νομίμως είναι εκεί;
2.         Το ΔΣ του  Να Ο Ντάκος «Ναυσικά» δε γνωρίζει τι συμβαίνει;
3.         Αν το γνωρίζει, γιατί ζητά παραχώρηση του αυθαιρέτου;
4.         Οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν τι συμβαίνει;
5.         Με ποια λογική οι εργαζόμενοι εισπράττουν ό,τι εισπράττουν και πού πάνε τα χρήματα αυτά;
6.         Υπάρχουν αντίστοιχοι κωδικοί εγγεγραμμένοι στον προϋπολογισμό;
7.         Αν γίνει κάποιο ατύχημα εκεί παχάμου δα, ποιος θα την πληρώσει;
8.         Το τοπικό γιατί λέει ναι σε μια παράνομη παραχώρηση;
9.         Η 36/2018 τι βιολί βαράει;
10.      Το Νηπιαγωγικό Συναπάντημα γιατί πήρε μια παράνομη απόφαση;
11.      Ο κυρ. Κοκοβίκος και ο Πάρεδρός του, ενώ έχει απάντηση από το αρμόδιο όργανο το οποίο αποφαίνεται για την παρανομία, γιατί  επαναφέρει το θέμα;
12.      Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αντίστοιχη περίπτωση της πρωτευούσης, όπου εκεί υπάρχει και κονόμα από ξαπλωστρωειδή, ομπρελοειδή, καφεδοειδή και άλλα συναφή σημεία και τέρατα χωρίς μάλιστα οι ισολογισμοί να δίνονται στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα ο καθείς να σκέφτεται ό,τι θέλει και να σέρνονται στην καλοσυνάτη κοινωνία μας όλα αυτά τα κακόβουλα που γράφω.
13.      Για όλα αυτά τα αυθαίρετα που κάνω λόγο υπάρχουν προστίματα;
14.      Αν ναι, σε ποιο ύψος κυμαίνονται και ποιος θα τα πληρώσει;
15.      Υπάρχει τρόπος νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών; (Στο Ελλαδιστάν είμαστε και όλα έτσι γίνονται. Άλλωστε υπάρχει και σχετική επίσημη νομοθεσία. "Τώρα αν το δηλώσεις, μπορείς να σώσεις").
16.       Αν υπάρχει, πόσο θα στοιχίσει;

Συμπέρασμα. Ενώ όλοι ξέρουμε την παρανομία που υφίσταται στην πολυαγαπημένη Μαρινούλα με τα μακριά μαλλιά και τα γαλαζοπράσινα μάτια, όλοι κοιτούν να κάνουν τη δουλειά τους. Από το κράτος, που δίνει πάτημα προσωρινής νομιμοποίησης μιας παρανομίας για να βγάλει το μπαξίσι του, το Νηπιαγωγικό συναπάντημα, για να βγάλει τα προς εκλογήν ψηφαλάκια του, το τοπικό, για να "εξυπηρετήσει" παραπλήσιους σκοπούς, το ΔΣ του Να Ο Ντάκος «Ναυσικά», γιατί δεν έχει πού αλλού να πάει (;), οι εργαζόμενοι που εισπράττουν την έκδοση της Μαρινούλας λόγω άνωθεν εντολής. Και όλα αυτά στο όνομα της φουκαριάρας της μάνας μου που είναι και κουφή και μουγκή. Γιατί, αγαπητοί συντοπίτες μου, ή θα σεβαστούμε επιτέλους τους νόμους του αστικού κράτους και της συνέχειάς του χωρίς λοβιτούρες και χάρες κάτω από το τραπέζι ή θα τους αλλάξουμε δημιουργώντας ένα άλλο κράτος μιας άλλης λογικής και νοοτροπίας.             

Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθουμε και με άλλα ωραία. 

Αριστοφάνειος Επάκτιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.