Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Τα ψεύτικα τα λόγια...


Αυτή, λοιπόν, είναι η πραγματική πολιτική συμπεριφορά του Δημάρχου Πάρου. Πριν μερικές μέρες, ως μέγας συμπαραστάτης στην απεργία των μόνιμων εργαζομένων για τις άδικες απολύσεις 30 συμβασιούχων παρουσιάστηκε πρώτος στις φωτογραφίες.
Παχιά ανέξοδα λόγια εκ του ασφαλούς, τη στιγμή που κάποιοι χάνανε το μεροκάματο και οι συμβασιούχοι έκλειναν 5 μήνες απλήρωτοι. Εκείνος γιατί άραγε δεν πήρε απόφαση να κλείσει το Δήμο τη στιγμή που ο σύλλογος εργαζομένων έδωσε ό,τι χρήματα είχε στο ταμείο του, για να βοηθήσει υποτυπωδώς τους 30 εργαζόμενους;

(Βλέπετε, κύριοι και κυρίες εργαζόμενοι του δημοσίου, πόσο σημαντικό είναι το ταμείο αλληλεγγύης που φτιάξατε; Μην είστε όμως τσιγκούνηδες! Δώστε επιτέλους το παράδειγμα. Γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι τα 3 € που θα δίνανε, για να φτιάξουνε το εν λόγω ταμείο αλληλεγγύης για την κοινωνία, ήταν πολλά και ανέτρεψαν την προηγούμενη απόφαση κατεβάζοντας τη συνδρομή στα 2 €. Αυτή είναι η λογική των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στους οποίους στέκεται όλη η κοινωνία; Αυτή είναι η λογική των μοναδικών υπαλλήλων που στέκονται ακόμα όρθιοι μπροστά στον "ακήρυχτο" πόλεμο των μνημονίων και της κρίσης; Να κάνουν σκόντο ένα €;). 

Και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι συντεχνιακό αλλά ξεκάθαρα κοινωνικό. Τι έκανε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση τροφίμων για τις 30 οικογένειες;  Δυστυχώς η συμπαράστασή του εξαντλήθηκε στο άνοιγμα του φωτογραφικού κλείστρου. Τότε, λοιπόν, μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις στους εργαζόμενους για παραμονή τους με κάθε τρόπο στην υπηρεσία.

 Σήμερα στην πρόσκληση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από τη μία βάζει θέμα για ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους και από την άλλη 2ο θέμα για πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις. Αυτό το τελευταίο, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, σημαίνει άμεση απόλυση των 30, οι οποίοι, σημειωτέον, παραμένουν απλήρωτοι για έξι και παραπάνω μήνες και βέβαια δεν έχουν δικαίωμα κατάθεσης αίτησης για τις δίμηνες συμβάσεις μέσα στο δωδεκάμηνο που διανύουμε.

Αυτές είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Δημάρχου που έχουν κομματικό πρόσημο και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την παράδοση της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες εργολάβους οι οποίοι θα έχουν μοναδικό στόχο το κέρδος. Αυτά, μπας και καταλάβουν κάποιοι πόσο πολιτική είναι η ψήφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δείτε τη δήλωση των πέντε κομουνιστών Δημάρχων (Η δήλωση) και "απολαύστε" το συνεχιζόμενο σόου του μασέρ Κοβέ στον τόπο μας. 
 

Σήμερα Τρίτη 20-6-2017 πρέπει να είμαστε όλοι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ως συμπαραστάτες των 30 συμβασιούχων οι οποίοι οδηγούνται από το Δήμαρχο στη γκιλοτίνα των απολύσεων. 



Soten Soteks

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.