Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Προχωρά η συμφωνία market in με Καρυπίδη με λιγότερα καταστήματα, λιγότερους υπάλληλους


Καταγγελία του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Επιχείρηση "Αρβανιτίδης ΑΕΕ"

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην πρώην εταιρία “Αρβανιτίδης” επισημάνθηκε πως η συμφωνία μεταξύ το Καρυπίδη όπου ανήκουν τώρα τα σούπερ μάρκετ και του market in προχωρά.

Αλλά προχωρά με ρυθμούς που θα εξυπηρετήσουν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τον ίδιο τον επιχειρηματία. Δηλαδή το market in θέλει και ενδιαφέρεται για τα 110 μαγαζιά από τα 130 και για τους 1100 εργαζομένους από τους 1400. Κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι θα υπάρχουν 300 άνθρωποι στο δρόμο.
Και δε σταματάει σ’αυτό. Ζητά από τους υπαλλήλους που θα πλαισιώσουν τα καταστήματα μείωση μισθών κατά 20% και ατομικές συμβάσεις.

Κι όλα αυτά συζητήθηκαν εντός του Υπουργείου Εργασίας. Οπως καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο υπήρχε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του συμβούλου του υπουργείου κ. Παπαθεοδωρόπουλου και δικηγόρου μερίδας των εργαζομένων της Καρυπίδης, και εκπροσώπων της Market In οι οποίοι γνωστοποίησαν τα αναφερόμενα.

Ακόμη τέθηκε το αίτημα το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι από το Υπουργείο, αν βγουν σε επίσχεση εργασίας να «αφαιρεθεί» από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους.

Να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης είναι 9 με 10 μήνες απλήρωτοι.
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου πλησίασαν εργαζόμενοι το newreport.gr και επεσήμαναν “εμείς ξέρουμε πως ζούμε, πως τα βγάζουμε πέρα”, να το γράψετε αυτό. “Δουλεύουμε 10 και 15 χρόνια και τώρα να χάσουμε και τους μισθούς που μας οφείλουν; Ντροπή είναι. Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας…”.
Κι όπως υποσχεθήκαμε το περάσαμε στο κείμενό μας.

Πηγή: newreport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.