Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο τριαξονικός τομπολογράφος


ΧαχαχαχααααααχαΩΧΩΧΩΧχαχααααΩΧ χαχαααχαχαχαΩΧΩΧΩΧ… Δεν μπορώ άλλο, ρε παιδιά, είμαι και γέρος άνθρωπος. Πόση πλάκα να αντέξω ο γέροντας.

Η μεγάλη πλάκα ξεκίνησε με τον ανασχηματισμό του Αλέκου του Τσίμπα. Όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός τόσο πιο προσωπολάγνος γίνεται. Αφού, λέει, έχει προσλάβει μια καθαρίστρια ειδικά για να του καθαρίζει τους καθρέφτες στο σπίτι του. Από όποιον καθρέφτη περνάει και βλέπει τη φάτσα του μέσα τον φτύνει από ευχαρίστηση. Είδε κι απόειδε η Περιστέρα, όλη μέρα με το πανί και το άζαξ στο χέρι, δεν άντεξε, έκανε την καρδιά της πέτρα, γιατί είχε και ιδεολογικό κώλυμα με την πρόσληψη υπηρετριών, και απαίτησε από τον Αλέκο της να της πάρει, εδώ και τώρα, την Κοκολόρδου που κατέχει την τέχνη του καθαρισμού και τα κάνει όλα αόρατα. Αυτός είναι πολιτισμός, φίλοι μου. Και, βέβαια, αυτός ο μεγάλος ηγέτης δεν έμεινε εκεί!!! Έκανε επιτέλους την κυβερνητική ομάδα σοφότερη και ομορφότερη. Έδιωξε πια εκείνο τον παλιόχοντρο που τα έβαλε δήθεν τάχα μου με την εκκλησιά μας κι έβαλε στη θέση του τον Ζουνάρι. Σημειολογική αλλαγή. Σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι παλιοκουφάλες, που θέλατε και το πρόγραμμα της συμπρωτεύουσας. Δε θα πάρετε πρωτάθλημα ποτέ ρε, πάρτε το απόφαση. Και τα παιδάκια όμως … Θέλατε να κόψουμε τα θρησκευτικά ε; Τώρα θα δείτε, κωλόπαιδα, ακόμα και μαθηματικά στα αρχαία θα κάνετε. Από δω και πέρα έτσι θα γράφονται οι εξισώσεις XIIIψ + XLx = XV. Και όχι μόνο αυτό αλλά και με τη ζωστήρα οδηγό θα μαθαίνετε το Πάτερ υμών, θέλετε δε θέλετε.  Και επιτέλους, αυτός ο μεγάλος Αλέκος Τσίμπας, που να του κόβει ο Θεός μέρες και να μου δίνει αιώνες, έδιωξε κι αυτόν τον παλιοκομουνιστή τον Γκαστρούκαβλο κι έβαλε στη θέση του εκιά  τη μικρή και όμορφη Αχσυνταξιόγλου. Αχ, να ‘ρθει να με κόψει τη σύνταξη με τα χεράκια τση κι ας αποθάνω πάνω τση στη στιγμή. Εντάξει, ρε παιδιά, και από κάτω τση δε θα είναι άσχημα!!!  
Κι εκεί που μ’ αυτές τις ωραίες εικόνες του ανασοβαντισμού της κυβέρνησης έκανα την κούρα μου, να σου και σκάει ο αερολιμένας και τους κάνει όλους γιο γιο. Ε ρε γλέντια κι άντε γεια μαζί. Και τι δεν είπε ο στόμας του! Άνθη πολύχρωμα και ευωδιαστά. Τι για τον πύργο ελέγχου που γίνεται ο πύργος του νουνού, μόλις βγει ο ήλιος, τι για τους ανύπαρκτους χώρους των επιβατόνε και επισκεπτόνε που δεν υπάρχουν, τι για τις θέσεις πάρκινγκ που καταλαμβάνονται από τους επαγγελματίες εκδορείς της νοικιασμένης ρόδας, τι για τους δρόμους του χωραφιού με την πίσσα που την πήρε η πρώτη βροχή… Να αγιάσει ο στόμας σου, φίλε μου, και μπράβο σου, γιατί είσαι Μάγκας με το Μ κεφαλαίο. Το μόνο θετικό που βρήκε να πει ήταν η ποιότητα του διαδρόμου της «λακκούβας», όπως λέει και ο Κωστάκης, και η ασφάλεια. Να χαίρεστε όλοι εσείς, που κομπάζατε το καλοκαίρι σαν τα γύφτικα σκεπάρνια, ο καθένας στη δική του γαλάζια ή εμπριμέ κωμωδία, το πλούσιο έργο σας. Και ξέρετε κάτι, ο αερολιμένας μίλησε μόνο για τη βιτρίνα. Δε μίλησε για την ανύπαρκτη δημόσια υγεία του Κέντρου ανθΥΓιΕΙνής ΔευτέρΑΣ ΠΑΡΟΥσίας , δε μίλησε για τις βάρδιες των ασθενοφόρων που τις ψάχνουμε με το κιάλι, δε μίλησε για το νερό που το καλοκαίρι γίνεται νεράκι, δε μίλησε για τις ανακοπές της Δεν Έχει Ηλεκτρισμό, δε μίλησε για τον κακό τουριστοκυνηγό με το χαραγμένο € στο κέντρο της ίριδας που βλέπει στα πρόσωπα των επισκεπτώνε πενηντάευρα.
Κι εκεί που καθόμανε, ρε παιδιά, κι απολάμβανα όλα ετούτα τα κωμικοτραγικά, σκάει ο βαλές απ’ το νταμάρι κι αμολάει το Βίντσι μες στον κόσμο. Σαν τις κατσαρίδες τρέχαμε να γλιτώσουμε απ’ το τέζα. Γιατί δε φτάνει που με τις πομπές του θάβει ακόμα πιο βαθιά μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, που πρέπει να αναδείξουμε άμεσα ως το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο του νησιού μας, γεμίζει και με σκόνη την όμορφη πρωτεύουσά μας. Αλλά εντάξει, το θέμα δεν είναι εκεί. Εδώ ο δράκουλας ο Τάκης του Μήτσου του Κρητικού πορεύει προς τα 100 μες στο νέφος, εμείς με λίγη σκονίτσα δε θα πάμε μέχρι τα 150; Που λέτε όμως, άλλο είναι το θέμα σήμερης. Είναι οι κουφάλες κάτω από τον λιμενοβραχίονα. Όχι δε φταίει ο Βαλές των 20 και 30 τόνων που πατάει εκεί πάνω, φταίει ο ανάδρομος Ερμής. Είναι και τα κόκαλα των αρχαίων που τρίζουν εκεί από κάτω, είναι και η περιφέρεια που είναι στενή και δυσκολεύεται να εγκρίνει τη μελέτη που της έχει δώκει ο Σταύρακας εδώ και κάτι τέρμινα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολλά, είναι πολλά. Βέβαια ο κίνδυνος της κουφάλας του λιμενοβραχίονα είναι εδώ, παρόν και έτοιμος να μας καταπιεί. Έσκασαν, λοιπόν, τα εργαλεία με τις μεγάλες χούφτες, πέσανε βατραχανθρώποι στα νερά μαζί και τα τσιμέντα και, μόλις γίνηκε το πατιρντί, κανείς δεν ήξερε τίποτα για το φόνο που ήτανε και τρανταχτός. Ο μασέρ Κοβέ, ως συνήθως, πού να ξέρει ο φουκαράς τι γένεται στον τόπο του. Άσε τώρα που ‘χει κι άλλες σκοτούρες με τους δασκάλοι και τις γυναίκες της πρωτευούσης. Ο Πρόεδρας του Λιανικού Ταμείου σήκωσε τα χέρια ψηλά κι έκατσε πάνω στις μελέτες του. Μέχρι και ο θαλασσολιμένας δεν ήξερε τίποτα που επί 10 μέρες μπροστά στα μάτια του κόβανε βόλτα οι βαλέδες σαν τις ακρίδες.
Αχ, το άλλο με την εξαφάνιση του τριαξονικού τομπολογράφου από το Κέντρο ανθΥΓιΕΙνής ΔευτέρΑΣ ΠΑΡΟΥσίας σας το είπα; ΧαχαχαχααααααχαΩΧΩΧΩΧχαχααααΩΧ χαχαααχαχαχαΩΧΩΧΩΧ… Α, ρε Λάβρα, τι σου ‘μελε να πάθεις. Αλλά δε βαριέσαι, όπως λέει και ο λαός, εσύ είσαι της γενιάς «μαλλί βαμβάκι ψ%λί φαρμάκι»…!!!           


Αριστοφάνειος Επάκτιος   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.