Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Σανγκάη: Τι κρύβεται πίσω από το lockdown – Εξηγούν Μαγιορκίνης και Σαρηγιάννης

 

Καθησυχαστικοί οι ειδικοί για την Ελλάδα

Τους λόγους για τους οποίους έχει επιβληθεί ένα τόσο απάνθρωπο lockdown στη Σανγκάη εξηγούν οι καθηγητές Μαγιορκίνης και Σαρηγιάννης.

Ένας από τους λόγους που επικαλούνται είναι το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, επομένως χρειάζεται το lockdown

Απαντώντας στις ανησυχίες για την εξάπλωση ενός πιθανού νέας μετάλλαξης του κορονοϊού οι καθηγητές Γκίκας Μαγιορκίνης  και Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφεραν ότι η ανοσία ίσως δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε και ίσως δεν έχουν επιτύχει τα επίπεδα εμβολιασμού που πρέπει στους ηλικιωμένους.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πώς γενικά δεν έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού και το κινέζικο εμβόλιο αποδείχτηκε ότι δεν είχε τόσο καλή αποτελεσματικότητα.

Ποιες μεταλλάξεις επικρατούν

Οι καθηγητές τόνισαν ότι είναι πολύ εύκολο να έχουν μεγάλη εξάπλωση. «Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη την πανδημία εκεί πέρα ίσως να βουλιάξει το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπαν ότι στην Κίνα επικρατούν, όπως και σε όλο τον κόσμο πλέον, η Όμικρον και η υποπαραλλαγή της, η Όμικρον 2.

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με το lockdown είπε ότι «θα δουν ότι δεν είναι εφικτό αυτό που θέλουν να πετύχουν».

Ο κ. Σαρηγιάννης ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι ειδικοί στη χώρα μας δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει μια νέα έξαρση, με βάση αυτό που συμβαίνει στην Κίνα.

Πηγή: Ηealthreport

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.