Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

20η μέρα απεργία πείνας οι πέντε υγειονομικοί

Του Γιώργου Ανδρεάδη

Η παρουσία των υγειονομικών σε αναστολή, μαζί με τους τρεις από τους πέντε συναδέλφους τους απεργούς πείνας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ στις 6/4/22, ήταν καταλυτική.

 

Οι 6500 υγειονομικοί βρίσκονται στο δρόμο από την 1η Σεπτέμβρη και από τις 14/2/22 έχουν στρατοπεδεύσει στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους, έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ από τις 21/3/22 πέντε απ’ αυτούς άρχισαν απεργία πείνας σε μία ύστατη προσπάθεια να ακουστούν από την ηγεσία του Υπουργείου στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαμαρτυρίας για την αδικία που έχουν υποστεί. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, δύο απ’ αυτούς έχουν καταρρεύσει.

 

Η κυβέρνηση της νδ από τη μια μπάζει στη βουλή αποδεδειγμένους ουκρανούς ναζιστές και από την άλλη στέλνει στο σπίτι τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι, εν μέσω πανδημίας, είναι οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής του μετώπου σε κηρυγμένο πόλεμο.

Οι βολεμένοι της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα διοίκησης της χώρας, εξακολουθούν να τιμωρούν τους υγειονομικούς και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες που στερούνται τις υπηρεσίες τους. Τη στιγμή μάλιστα που καταρρέουν ένας- ένας οι απεργοί πείνας, που δεν υπάρχει κανένα ηθικό και επιστημονικό έρεισμα για τον αποκλεισμό τους από τις δουλειές τους, που το Ε.Σ.Υ. διαλύεται, που προχωρά σε σταδιακή άρση των μέτρων λόγω του τουρισμού. 

 

Αυτοί είναι οι «άριστοι» μιας κυβέρνησης, η οποία αποτελεί στην κυριολεξία τον παρονομαστή ενός κλάσματος που μοιράζει θάνατο από έναν αριθμητή με ξένα κόλλυβα. 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.