Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Χαιρετισμός του ΣΕΟΤΑΠΑ στη συγκέντρωση της Λ.Σ.


Ο Σύλλογός μας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που θέτετε. Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τα στενά συντεχνιακά ζητήματά μας, έχουμε ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας όλα τα κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν την Παριανή κοινωνία. Για αυτό το λόγο πρωτοστατήσαμε στη σύσταση του Συντονιστικού Συλλόγων Εργαζομένων Πάρου Αντιπάρου (ΣΥ.Σ.Ε.Π.Α.) και βάλαμε σε προτεραιότητα τόσο το σοβαρό θέμα της έλλειψης της δωρεάν παροχής Δημόσιας Υγείας όσο και το θέμα της στέγασης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Πάρου.

 

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, πρώτοι εμείς βιώνουμε τον κίνδυνο μετάδοσής της, τόσο με τους εργαζόμενους που είναι τοποθετημένοι στις εξωτερικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως η καθαριότητα, όσο και αυτών που εργάζονται στη Μέριμνα μέσω του προγράμματος βοήθειας στο σπίτι, η στο Κέντρο Κοινότητας κ.λπ.. 

 

Δυστυχώς, όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Δημοτική Αρχή του τόπου αποδείχτηκαν απροετοίμαστες και ανήμπορες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

·      Το Κέντρο Υγείας εξακολουθεί να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας,

·      τα σχολεία εξακολουθούν να έχουν έλλειψη αιθουσών, καθώς το νέο γυμνάσιο της Παροικιάς βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά,

·      οι αίθουσες εξακολουθούν να φιλοξενούν από 20 παιδιά και πάνω ενώ,

·      η λύση της τηλεκπαίδευσης δημιουργεί μια γενιά στερημένων παιδιών από το κλείσιμο του σημαντικότερου ίσως φορέα κοινωνικοποίησης των ανθρώπων, μετά από την οικογένεια, δηλαδή του σχολείου.

 

Παράλληλα, για άλλη μια φορά, αναμένουμε με ανυπομονησία το άνοιγμα των μετακινήσεων ανοχύρωτοι, αφού δεν έχουμε φροντίσει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε τις υποδομές που χρειάζεται στις πύλες εισόδου του νησιού, ώστε να πραγματοποιούνται τεστ για τον κορονοϊό στους επισκέπτες μας με στόχο να διασφαλιστεί όσο γίνεται η δημόσια υγεία. Δυστυχώς δε μας έγινε μάθημα το περσινό πάθημα, όταν μέσα στο δεκαπενταύγουστο, εξαιτίας της αμετροέπειας της Δημοτικής Αρχής, το νησί μας κλειδώθηκε έξω από τον κόσμο.

 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο βομβαρδισμός από τις αρχές, πανελλαδικές και τοπικές, για την ατομική ευθύνη των πολιτών τη στιγμή που οι ίδιες έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού ολόκληρο το σύστημα υγείας της χώρας αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.  

 

Εμείς ως Σύλλογος δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, και εσάς και όποιον άλλο θέσει ως προτεραιότητα τα θέματα υγείας, παιδείας, πανδημίας, γιατί αφορούν άμεσα τις ζωές μας.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Το ΔΣ Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.