Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μια πρόταση του Σοφάρχη Μασέρ Κοβέ


Με φόντο το πανωραιότατο θαλασσινό τοπίο, αχάραγα, ο άοκνος Σοφάρχης του τόπου μίλησε, λίγο μετά το λάλημα των κοκόρων, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιάγγουρα, στο τηλεσκωπτικό κανάλι του ΣΚΑΕΙ.

Έχοντας ως θέμα το μπόλιασμα των αρμυρικιών της νήσου, ο κ. Μασέρ Κοβέ ενημέρωσε τον κ. Αυτιάγγουρα για τα 900 μπόλια καρύδων που έχουν φτάσει στο νησί, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες να μετατραπούν τα αρμυρίκια σε κοκοφοίνικες. Επεσήμανε επίσης, με καθηλωτικό λόγο, την ανάγκη η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε όχι μόνο να εξασφαλίσει τα μπόλια για να μπολιαστούν όλα τα αρμυρίκια σύντομα, αλλά και να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν (τα μπόλια) για να μπολιαστούν (τα αρμυρίκια), γεγονός που είναι τόσο χρονοβόρο όσο και κοτσοβόρο. 

 

Στο σημείο αυτό, με πραγματικά πολύ υπερήφανο ύφος, ο Σοφάρχης μας Μασέρ Κοβέ διατύπωσε μια σπουδαία πρόταση η οποία θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στα ειδησεογραφικά αρ(χ)εί(δι)α του ΣΚΑΕΙ και φυσικά στις μνήμες μας.

 

Συγκεκριμένα είπε: «για να είναι πετυχημένη και γρήγορη η αντικατάσταση των αρμυρικιών πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μπόλια και να πραγματοποιεί το μπόλιασμα των δυνητικών εισερχόμενων αρμυρικιών, στον Πειραιά και σε κάθε άλλη πύλη εισόδου στα θαλασσονήσια, ώστε να παραμείνει ο τόπος ένα armiriko-free νησί με κοκοφοίνικες σε όλες τις παραλίες μας. Δεν είναι δυνατόν το νησί μας που είναι το ομορφότερο νησί του 2020 και το νησί των ρεκόρ να φύεται ακόμα με αρμυρίκια. Εγώ είμαι σίγουρος ότι με την πολύ οργανωμένη δουλειά που κάνουμε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε μπολιάσει όλα τα αρμιρίκια με μπόλι κοκοφοίνικα ώστε οι επισκέπτες μας αλλά και οι ιθαγενείς μας να απολαύσουν τα καλούδια μας».

 

Κλείνοντας, ο Σοφάρχης μας άδραξε την ευκαιρία να περάσει το μήνυμα της θελκτικότητας των κοκοφοινίκων σε κάθε είδους επισκέπτη και ως καλός οικοδεσπότης απέφτυνε πρόσκληση προσωπικά στον Αυτιάγγουρα να φέρει κι αυτός στο νησί ένα αρμυρίκι μπολιασμένο με κοκοφοίνικα, όταν επισκεφθεί το νησί των ρεκόρ και της ξεχωριστής ομορφάδας.

 

Αμ πώς…!!!

 

Το κείμενο έγραψε ο Σατιρούλης μας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.