Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Άστεγη η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη ύστερα και απ’ το λουκέτο στα “γραφεία” της στο Ηράκλειο!

Του Ειρηναίου Μαράκη


Άστεγη η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη καθώς λουκέτο μπήκε στα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον καθόλου γραφεία της στο νησί. Παράλληλα αφαιρέθηκε κι επίσημα η τοπική οργάνωση Ηρακλείου από τη λίστα των γραφείων στην ιστοσελίδα της.

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο είχαν χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο επιθέσεων σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. Συγκεκριμένα, μέλη της τοπικής είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών στον Ζαρό Ηρακλείου, τον Νοέμβριο του 2012, οι οποίοι για την δράση τους καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλακή.

Είχε προηγηθεί, κι ύστερα από μια ενωτική παγχανιώτικη αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και αντιφασιστών, το κλείσιμο των γραφείων της σε περιφερειακό σημείο της πόλης των Χανίων τον Δεκέμβριο του 2017. Τα γραφεία τους στην πόλη, όπου ήταν η έδρα της διοίκησης Κρήτης, είχαν ξανακλείσει και λίγο καιρό νωρίτερα. Τότε στεγάζονταν στο κέντρο της πόλης κι ήταν η βάση πού εξορμούσαν τα Τάγματα Εφόδου των νεοναζί. Απόδειξη της αντιφασιστικής αντίθεσης στη Χρυσή Αυγή στα Χανιά και στην Κρήτη αποτελεί ανακοίνωση, στις αρχές του έτους, των νεοναζί όπου σημείωναν ότι “Κανείς δεν μας νοικιάζει πλέον χώρο”.

Επίσης, στην Ιεράπετρα, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτίστηκαν με τη βίαιη ρατσιστική επίθεση στους Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά τον Φεβρουάριο του 2013, για την οποία καταδικάστηκαν πρωτόδικα πέντε στελέχη της τοπικής οργάνωσης (Πετράκης, Δασκαλάκης, Ψυλλάκης, Μαυρικάκης, Γαροφαλλάκης). Οι πέντε καταδικασθέντες είναι επίσης κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Ατέχνως

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.