Η "Αγκίδα" είναι μια ΑΓΚΙΔΑ στο μάτι του κατεστημένου._

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η μπουλντόζα...



Σε μας, που διαμένουμε εδώ παχάμου δα στα πίσω τα χωριά, δύσκολα φτάνουν κάποια μαντάτα. Μα θες θα φταίει ο ανέμης ο βορινός που, εκεί μπροστά, όλα τα παίρνει και τα σηκώνει ψηλά και τα χοντρά ψιλά τα κάνει;
Μα θες θα φταίει η φαγούρα ολονώνε που έχουνε στ’ @ρχίδι@; Μα θες θα φταίνε οι τουρίστες οι πολλοί που σαν το χιόνι όλα τα καλύπτουν; Ποιος ξέρει, αγαπητοί συντοπίτες μου, τι να συμβαίνει άραγε; Όμως όσο κι αν θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει. Έτσι, λοιπόν, σκαλίζοντας τα ηλεκτρονικά δίχτυα της νήσου, επιάσαμε το θεριό να λούεται εις στα ήσυχα νερά της βιτρινός της πρωτευούσης και παραθέτουμε το κείμενο των ερωτημάτων του "Κωστάκη", όπως το αλιεύσαμε από "Τα νέα Πάρου Αντιπάρου":

"11/07/2017 ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ;
ΤΟ ΠΡΩΙ της 11/07 ανήσυχος πολίτης της πρωτεύουσας της Πάρου κατέγραψε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία μπουλντόζα να έχει εισβάλει στην παραλία της Ζωοδόχου Πηγής της Παροικιάς, να σκάβει μέσα στην θάλασσα, να τελειώνει μία “εργασία” και να αποχωρεί ανενόχλητη….
Επειδή μας ενδιαφέρει να μελετήσουμε την περίπτωση που την επόμενη φορά κάνει βόλτες στην παραλία της Παροικιάς ένα τανκ..
…στην μέση της θερινής, τουριστικής σεζόν, κατά την οποία έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια χιλιάδων πελατών/τουριστών μας, θα μπορούσε το Λιμεναρχείο ή η Αστυνομία να μας ενημερώσει τι ακριβώς έκανε αυτή η μπουλντόζα, ποιος την χειριζόταν και ποια “εργασία” έκανε;

Α και μια και μιλάμε για μπουλντόζες, θυμήθηκα ότι στο λόφο της Αγίας Άννης, μεγάλη η χάρη τζη, εργάζεται ένας μπουλντοζιέρης που κάνει χρυσές δουλειές. Δικές του. Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: «Με ξένα κόλλυβα…» Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτός ο συγκεκριμένος, όχι ο άλλος, παίρνει τη μπουλντόζα σπίτι του. Πολλοί μάλιστα λένε ότι έχει τέτοια αγάπη με το όχημα που βάζει τη γυναίκα του, τις ζεστές μέρες του θέρους, να του στρώνει να κοιμάται και όχι μόνο, στην κουτάλα. Αυτός ο τύπος, λένε, ότι εργάζεται όποτε του ‘ρθει, όποτε εργάζεται δεν εργάζεται παραπάνω από τρεις ώρες, έχει προκαλέσει πάμπολλες ζημιές από σπασίματα αγωγών, από κοψίματα καλωδίων της Δεν Εχει Ηλεκτρισμό και πολλά άλλα. Πάντως, μια και το ‘φερε η κουβέντα, αυτός ο λόφος της Αγίας Άννης μου θυμίζει ένα τραγουδάκι που μου είχε μάθει η μάνα μου, όταν ήμανε μικράκη, το οποίο το μοιράζομαι αμελλητί μαζί σας: 


Εις το βουνό ψηλά εκεί
ειν’ εκκλησιά ερημική,
το σήμαντρό της δε χτυπά,
δεν έχει ψάλτη ούτε παπά…

Το υπόλοιπο δεν ταιριάζει στην περίσταση και για αυτό δεν το αναφέρω…  

Αριστοφάνειος Επάκτιος
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Αρχείο

Πρωτοσέλιδα

Από το Blogger.